Veckans maträtt: Stekt nötkött i tunnbröd med vitlökssås

0
142

Stekt nötkött i tunnbröd med vitlökssås

En gudomlig varmrätt som passar perfekt för att värma upp stämning under svalare kvällar i vårvädret.

Ingredienser till 2 portioner:

·         Cirka 200g strimlat nötkött

·         1 paprika

·         4 stora champinjoner

·         1 stark chilifrukt

·         1 tsk grillkrydda

·         2 krm vitlökspulver

·         2 krm salt

·         2 krm peppar

Till dressingen behöver du:

·         1 burk crème fraiche

·         1 krm vitlökspulver (eller en pressad vitlöksklyfta)

·         1 nypa mynta

·         1 krm salt

Till salladen behöver du:

·         1 röd lök

·         2 tomater

·         Persilja

·         Rädisor

·         1 tsk olivolja

 

Sätt spisen på hög värme, ta fram en stekpanna och smält en klick margarin. Lägg sedan i nötköttet och tillsätt hälften av kryddorna i ingrediensen.  Stek köttet tills alla köttsaft reducerats. Lägg sedan det stekta köttet på en separat tallrik. Använda sedan samma stekpanna för att steka grönsakerna. Häll i resten av kryddorna och stek grönsakerna tills de får en fin gyllenbrun färg. Lägg sedan i det stekta köttet och rör om allt tillsammans i cirka fem minuter.  Ta sedan bort stekpannan från värmen, lägg på lock för att behålla värmen och låt maten vila.

Ta fram en djup skål till dressingen och lägg i crème fraichen. Häll i kryddorna i ingrediensen och rör om allt med en sked.

För att sätt pricken över i:et, så tillagar vi en god sallad till vår maträtt. Ingredienserna vid val varierar självklart efter smak. Till detta recept har jag valt att använda mig av rädisor, röd lök, tomater och lite persilja. Hacka löken och tomaterna i stora delar och servera sedan alla ingredienserna på ett fat. Smaksätt med olivolja.  

Serveras med tunnbröd/pitabröd

Afiyet be – Smaklig måltid!

 

Kurd.se