Veckans matträtt: Ugnsstekta kycklingvingar

0
144

kyckling

Vanligen när ens mor lagar kyckling i ugnen brukade alla slåss om kycklingvingarna, som det olyckligtvis endast finnas två av. Föreställ er hur detta kan se ut hos en större kurdisk familj. Till detta recept behövs väldigt få ingredienser, men det förändrar inte den goda smaken. En ganska så smidigt och enkel maträtt för de yngre.

Till detta recept behöver du:

·         10 kycklingvingar

·         Paprikapulver

·         Grillkrydda

·         Salt

Inled med att sätta ugnen på 250 grader. Tvätta sedan dina kycklingvingar och lägg dem i en ugnsform.  Täck över kycklingvingarna med ugnsfolie och ställ in formen i ugnen och låt kycklingvingarna stekas i ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut formen ur ugnen och ta bort folien. Häll över dina kryddor i rimlig mängd på båda sidorna av vingarna och häll i 1 dl kokt vatten i botten av ugnsformen. Ställ sedan tillbaka formen med kycklingvingarna i ugnen utan folie. Stek kycklingvingarna i ytterligare 20 minuter så att dem får fin färg och vår mat är tillagad.

Serveras med bröd för att doppa i såsen som bildas efter stekningen.

Afiyet be – Smaklig måltid!

Kurd.se