Ung Kurd sänder radio

0
238

rojradio

Den kurdiska ungdomsorganisationen Ung Kurd i Göteborg har inlett ett nytt projekt. Ungdomsorganisationen har i samarbete med föreningen Kurdiska kvinnor för Integration börjat sända kurdisk radio i Göteborg. Enligt erhållna uppgifter inleddes projektet den sjätte april 2009.

Radioprogrammet som heter Rojradio går att lyssna på i hela Sverige. Programmet sänds under måndagar och är nu inne på sin tredje sändning, meddelar ungdomsorganisationen. Ung Kurd kommitténs språkrör Sida Duzgun, Sirin Kara och Sherif Akgul är väldigt entusiastiska över radiosändningen.

”Vårt främsta mål är att förmedla den kurdiska kulturen och uppmärksamma den kurdiska frågan till hela Sverige. Vi vill presentera och dela med oss den kurdiska kulturens rikligheter till alla samtidigt som vi vill upplysa om den kurdiska frågan. Sändningsspråken är därför på både kurdiska och svenska. Vi vill även uppmärksamma motivet till vårt val av namn för radion. ”Roj” som både är uttryck för sol och dag på kurdiska är även namnet på den efterfrågade kurdiska tv-kanalen Roj TV.  Vi vill, via vårt val av namn, ge stöd till den kurdiska tv-kanalen Roj TV, vars tv-sändning sedan tv-kanalens sändningsstart försökts förhindras av olika anti-demokratiska krafter. Slutligen vill vi tacka föreningen Kurdiska kvinnor för integration för all deras stöd, hjälp och samarbete i projektet”, uppger språkrören till Kurd.se.

Rojradio sänder på FM-bandet 100,2 MHz på måndagar klockan 17:00 – 18.00 och går även att lyssna via webben på www.radiomnf.se.

Kurd.se