DTP går mot förnyelse

0
126

ayna

De pågående massarresteringarna mot DTP (Demokratiska samhällspartiet) har tagit partiet till beslut om att omorganisera sig. Enligt Emine Ayna, som är ett av DTP:s två språkrör, tänker partiet inte låta sig nedslås av den turkiska regimens attacker mot de kurdiska politikerna och civilbefolkningen. Enligt uppgifter har även företrädare för före detta HEP bjudits till mötet.

Syftet med omorganiseringen är att försöka övervinna tio-procents spärren till nästa parlamentsval. Partiet planerar att hålla möten i storstäderna Istanbul, Amed (Diyarbakır), Izmir, Adana, Mersin och Wan (Van) i syfte att presentera den nya arbetsformen. Enligt Ayna är responsen väldigt positiv och gensvaren är mer omfattande än de hade förväntat sig.

Enligt uppgifter har DTP även tagit beslut om att öka sina aktiviteter i de turkiska regionerna där populationen av kurder är stor. Partiföreträdaren förmedlar vidare att de inte tror på att den turkiska regeringen ändrar spärren efter EU:s mått och meddelar att de därför är beslutsamma om att överbrygga den, i syfte att visa regeringen att det finns en kurdfråga som måste lösas.

Kurd.se