Striderna i Sirnex och Amed fortsätter

0
92

hpg

Under torsdagen rapporterade källor anknutna till den kurdiska HPG-gerillan att 27 turkiska soldater dödats och fem gerillamedlemmar mist sina liv i strider mellan den turkiska militären och den kurdiska HPG-gerillan. Detta trots det vapenstillestånd som under veckan förlängdes av HPG-gerillan.

 

Folkets försvarsstyrkor, HPG beklagar detta tillstånd och anger att det är den turkiska militären som är skyldig till stridigheterna mellan HPG-gerillan och den turkiska militären.  ”Den turkiska militären bryter mot detta i likhet med tidigare gånger då vapenstillestånd och vapenvila erbjudits. Turkiska militären som fortsätter med sina militära anfall står därför ansvarig till dessa dödsoffer. Detta faktum tvingar även HPG:s försvarsstyrkor till försvarsanfall mot den turkiska militären”, fastslår gerillaorganisationen.

 

Striderna fortsätter på flera håll i norra Kurdistan (sydöstra Tukriet) vid bland annat Sirnex- (Sirnak) och Amedprovinserna (Diyarbakir).

Kurd.se