Hungerstrejk inleds i protest mot det politiska förtrycket mot DTP

0
81

dtp

Under söndagen inleds en stor hungerstrejk i protest mot arresteringarna och det politiska förtrycket mot Demokratiska samhällspartiet, DTP. Hungerstrejken kommer även att pågå under måndagen.

Tusentals människor reser från andra platser och orter i norra Kurdistan (sydöstra Turkiet) för att delta i demonstrationerna som kommer att äga rum till stöd för de hungerstrejkande och deras politiska krav.

Hungerstrejken kommer att äga rum på Kosyolupark i Amed (Diyarbakir). Bland de deltagande i hungerstrejken finns en av DTP:s språkrör Ahmet Turk, som även är parlamentsledamot för det prokurdiska partiet och andra politiskt ledande gestalter inom partiet.

Hungerstrejkens politiska krav är att förtrycket mot DTP som parti genast skall upphöra, den kurdiska frågan skall lösas med fredliga medel och att kriget i Kurdistan och Turkiet skall få ett slut. Denna politiska aktion från DTP möter starkt stöd bland det kurdiska folket i Amed och andra orter i norra Kurdistan. Därför räknas den här hungerstrejken vara den största hungerstrejken som kommer att äga rum i norra Kurdistan och Turkiet.

Kurd.se